Thermo Fisher Scientific

– Store udsving – kræver ikke masser af plads, men masser af viden

Thermo Fisher Scientific er en producent af nogle af verdens bedste laboratorieprodukter til virksomheder og forskningsinstitutioner i hele verden.

Thermo Fisher Scientific havde et behov for at automatisere deres steriliseringsprocesser, men udvidelsen af lagerpladsen var ikke mulig. Med ønsket om automatisering og manglende lagerplads var kreativitet nøgleordet i Zolvos samarbejde med Thermo Fisher Scientific.

Hoveddata:

Udfordringer og skæve løsninger

Zolvo stod over for store udfordringer ved designet af anlægget på grund af mangel på plads til det output, som Thermo Fisher Scientific ønskede, at anlægget skulle kunne levere. Det er netop de logistiske løsninger, der ikke er standard, som vi finder spændende. Sådan lyder det fra Zolvos adm. direktør, Mads Carlsen.

“Vi elsker de ‘skæve løsninger’, hvor man skal tænke ‘ud af boksen’, og hvor de almindelige standardløsninger ikke passer ind. Vi er meget fleksible og innovative. Og hvis vi undervejs finder frem til en bedre løsning, er vi de første, der ‘sadler om’ for at tilpasse anlægget. Vi har stor villighed for netop at opbygge de mest sikre, automatiserede og effektive interne logistikanlæg i branchen,” fortæller Mads Carlsen, adm. direktør, Zolvo.

Fra ønsker til praksis

For at sikre fremtidig vækst af organisationen og samtidig skabe bedre arbejdsforhold var automatisering af intern logistik nødvendig. Med tidligere erfaring med Zolvo vidste Thermo Fisher Scientific, at Zolvo var den rigtige virksomhed til opgaven.

“Med Zolvo ved roret er vi sikre på, at vores ønsker bliver omsat til praksis. At vi med den nye løsning får maksimal automatisering, og at vores medarbejdere får en bedre ergonomi og langt mindre løft i løbet af deres arbejdsdag,” fortæller Thomas Rex, Teknisk Leder, Thermo Fisher Scientific i Roskilde.

Anlæggets primære betjeningsform er robotteknologi, der både på- og aflæsser paller med gods. Det også muligt at betjene anlægget manuelt. Til dette formål har Zolvo udviklet arbejdsstationer, der ergonomisk skaber de bedste arbejdsforudsætninger.

Efter 8 måneders arbejde havde Zolvo leveret et automatisk anlæg med en kapacitet på 90 kasser i timen. Anlægget er i stand til at køre 24 timer i døgnet med minimalt opsyn og dermed sikre produktiviteten.

“Anlæg skal altid være effektive, driftssikre og velintegrerede på det antal kvadratmeter og med de medarbejdere, virksomheden har til rådighed. Med fremtidens ændringer kræver det kontinuerligt ombygning, tilpasning og effektivisering. Og det er vi rigtig gode til. Vi rådgiver vores kunder om nye muligheder, som vil sikre dem øget konkurrencekraft og besparelser på unødige ressourcer.” slutter Mads Carlsen.

Opbygning af et nyt automatiseret plukke- og pakkesystem

Vi har optaget hele vores proces med opbygning af et nyt automatiseret plukke- og pakkesystem. Se med her:

Andre cases

Udforsk vores andre cases og find inspiration til at optimere lager- og logistikprocesser i din virksomhed.

Alfix A/S er en producent af byggematerialer i konstant vækst. Derfor har de brug for et mere effektivt og fleksibelt lagersystem, der kan håndtere deres stigende behov…

Kølevirksomheden Coldstar med hovedsæde i Vejle har i de seneste år gennemgået en stor udvikling. Som en del af denne udvikling ønskede Coldstar at automatisere dele af den udgående logistik…

PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger i Norden. Derfor er PostNord afhængige af et effektivt logistiksystem, til deres postcontainer flow igennem produktionen…

Guide til lagerautomatisering
Få vores guide til problemfri lagerautomatisering, der hjælper dig med at optimere og effektivisere din forretning. Udfyld formularen herunder og få guiden på mail.

HVAD LEDER DU EFTER?

Brug søgefunktionen nedenfor