PostNord

 – Zolvos erfaring og netværk sikrede vigtig komponent

PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger i Norden. Derfor er PostNord afhængige af et effektivt logistiksystem, til deres postcontainer flow igennem produktionen.

Zolvo løser forskellige serviceopgaver, der får logistikken til at glide hos PostNord. Det drejer sig primært om vedligeholdelse af virksomhedens eksisterende logistikanlæg, som for eksempel den 800 meter lange gulvconveyor, der transporterer PostNords postcontainere rundt i produktionen.

”Det er et ret vedligeholdelseskrævende anlæg, og der har vi været glade for vores samarbejde. Zolvo har været rigtig dygtige til at hjælpe os med vedligeholdelsen og levetidsforlængelsen af anlægget,” fortæller Ibrahim Bashir, teknisk leder hos PostNord.

Ny kæde trods råstofmangel og forsyningsproblemer

Da den 800 m lange hovedkæde i 2021 skulle skiftes, løb PostNord ind i, hvad Ibrahim Bashir betegner som nogle ret voldsomme udfordringer. Kæden skal nemlig produceres, og som udgangspunkt valgte PostNord en kæde fra den originale (tyske) producent af anlægget.

”Men der var en masse udfordringer med at få produceret og leveret en kæde på grund af råvaremangel og coronaen, der påvirkede forsyningskæden,” forklarer Ibrahim Bashir.

Zolvo designede derfor en ny kæde, der kunne trække det tunge anlæg, endda med nogle modifikationer, der gør, kæden stærkere og vedligeholdelsen af anlægget nemmere.

”De tog et gevaldigt ansvar og sørgede for, at vi fik en helt ny kæde til gulvconveyoren. Der var vi heldige at kunne trække på Zolvos erfaringer. De havde nogle kontakter, der kunne producere og levere den nye kæde på rekordtid.”

Var med fra start til slut

Hos Zolvo betyder det meget, at kunden er med hele vejen i processen, når der designes logistikløsninger.

”Det er vores måde at sikre, at kundens behov bliver opfyldt, når vi tegner og designer nye anlæg eller komponenter,” siger Mads Carlsen, administrerende direktør hos Zolvo.

Derfor var PostNord også med i processen med at lave en ny hovedkæde til gulvconveyoren. Her foreslog Zolvo nogle modificeringer, der forbedrede kædens styrke.

”Vi var med fra start til slut. De kom med nogle forslag, som hjalp os med at træffe de rigtige beslutninger,” fortæller Ibrahim Bashir og konkluderer:

”I min tid som teknisk leder hos PostNord har vi brugt Zolvo til en del forskellige vedligeholdelses- og serviceopgaver. Jeg kan derfor med sikkerhed sige, at jeg kan anbefale Zolvo til andre, også selvom man allerede har en logistikløsning.”

Andre cases

Udforsk vores andre cases og find inspiration til at optimere lager- og logistikprocesser i din virksomhed.

Alfix A/S er en producent af byggematerialer i konstant vækst. Derfor har de brug for et mere effektivt og fleksibelt lagersystem, der kan håndtere deres stigende behov…

Hos Chr. Hansen var ønsket, at man gerne ville lave nogle arbejdspladser med ergonomien i højsædet for de operatører, der skulle pakke ingredienser sammen med tøris i kasser eller store plastpaller…

Kølevirksomheden Coldstar med hovedsæde i Vejle har i de seneste år gennemgået en stor udvikling. Som en del af denne udvikling ønskede Coldstar at automatisere dele af den udgående logistik…

Guide til lagerautomatisering
Få vores guide til problemfri lagerautomatisering, der hjælper dig med at optimere og effektivisere din forretning. Udfyld formularen herunder og få guiden på mail.

HVAD LEDER DU EFTER?

Brug søgefunktionen nedenfor