Chr. Hansen

 – Arbejdspladser med ergonomien i højsædet

Virksomheden Chr. Hansen er blandt verdens førende leverandører af fødevarekulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver, som bruges til fremstilling af en lang række fødevarer og kosttilskud.

Hos Chr. Hansen var ønsket, at man gerne ville lave nogle arbejdspladser med ergonomien i højsædet for de operatører, der skulle pakke ingredienser sammen med tøris i kasser eller store plastpaller.

Effektiviseret pakkeflow

Opgaven for Zolvo var derfor at skabe nogle arbejdspladser, hvor kasserne eller plastpallerne bliver sendt direkte til arbejdsstationen fra lageret. Operatøren pakker så ingredienserne sammen med tøris, som også kommer automatisk hen til ham. Så operatøren skal kun pakke kassen, som derefter bliver kørt ud på et fælles system og wrappet med folie.

”På den måde fik vi effektiviseret pakkeflowet hos Chr. Hansen. Vi fik minimeret det område i virksomheden, for det fyldte betydeligt mere før. Den plads, der bliver frigivet ved sådan en effektivisering, kan hurtigt tages i brug til noget andet i en virksomhed som Chr. Hansen,” fortæller Carsten Grønkjær Hansen, Associate Senior Project Manager hos Zolvo, der var en del af projektet.

Ønskede at udvide projektet

Nogle år efter projektet med automatisering af pakkeflowet var færdiggjort, vendte Chr. Hansen tilbage til Zolvo. De ønskede at udvide projektet, så tørisen, der kom fra en underleverandør, ikke skulle håndteres manuelt.

”I starten dryppede det, når man håndterede tørisen manuelt. Iscontainerne stod på gulvet, og der løb vand ud på gulvet i takt med, at isen langsomt smeltede. Derfor byggede vi et banelegeme til tørisen og automatiserede sorteringsprocessen,” forklarer Carsten Grønkjær Hansen.

For at undgå at tørisen dryppede på gulvet, blev der under banerne bygget kar, der skulle opfange væsken.

”Det er det, der er kendetegnende for Zolvo. Er der et problem, finder vi en pragmatisk løsning på det,” siger Carsten Grønkjær Hansen med et smil.

Løbende samarbejde

Processen med Chr. Hansen er klassisk, for Zolvo oplever ofte, at tidligere kunder vender tilbage med ønsket om at udvide eksisterende anlæg eller bygge helt nye.

”Vi ønsker et løbende samarbejde. Vi giver gerne kunden 5 procent mere end forventet. Man skal have lyst til at komme tilbage igen. Derfor sørger vi for at have en tilfreds kunde,” fortæller Mads Carlsen, administrerende direktør hos Zolvo.

Carsten Grønkjær Hansen supplerer:

”Det sikrer man ved at være til stede og lytte til kunden og forstå, hvad man går og arbejder med. Man skal bruge sin kreativitet, så hvis kunden finder ud af undervejs, at der er brug for noget ekstra, så finder vi en kreativ løsning på det.”

Andre cases

Udforsk vores andre cases og find inspiration til at optimere lager- og logistikprocesser i din virksomhed.

Alfix A/S er en producent af byggematerialer i konstant vækst. Derfor har de brug for et mere effektivt og fleksibelt lagersystem, der kan håndtere deres stigende behov…

Kølevirksomheden Coldstar med hovedsæde i Vejle har i de seneste år gennemgået en stor udvikling. Som en del af denne udvikling ønskede Coldstar at automatisere dele af den udgående logistik…

PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger i Norden. Derfor er PostNord afhængige af et effektivt logistiksystem, til deres postcontainer flow igennem produktionen…

Guide til lagerautomatisering
Få vores guide til problemfri lagerautomatisering, der hjælper dig med at optimere og effektivisere din forretning. Udfyld formularen herunder og få guiden på mail.

HVAD LEDER DU EFTER?

Brug søgefunktionen nedenfor