Alfix A/S

 – Fuld udnyttelse af lagerpladsen og fleksibelt lagersystem

Alfix A/S er en producent af byggematerialer i konstant vækst. Derfor har de brug for et mere effektivt og fleksibelt lagersystem, der kan håndtere deres stigende behov for opbevaring og distribution af varer.

”Kort sagt havde vi verdens ringeste logistik før. Vi havde flere lokationer med paller stående, så vi brugte meget tid på den interne logistik, hvor vi kørte rundt efter varerne med truck,” fortæller Per B. Jensen, fabrikschef hos Alfix A/S.

Ønsket hos Alfix A/S var således et lagersystem, der kan rumme en stor mængde paller og samtidig kan håndtere mange ordrer dagligt. Zolvo har præsenteret en løsning, der opfylder Alfix A/S’s behov for et lagersystem med høj statisk kapacitet og samtidig er fleksibelt nok til at håndtere deres daglige ordrer.

Hoveddata:

Bedre udnyttelse af lagerpladsen

Zolvo har valgt at levere et automatisk 2D shuttle lager, der består af fire automatiske shuttles og en pallebank. Systemet giver Alfix A/S mulighed for at udnytte pladsen i deres lager fuldt ud og opbevare op til 2.700 paller på en pladsbesparende måde.

”Vores anden udfordring var, at vi manglede lagerplads. Her har Zolvo lyttet til vores behov og har fundet en rigtig god løsning,” siger Per B. Jensen.

Shuttlesystemet er meget fleksibelt og kan nemt tilpasses Alfix A/S’s behov for at udtage 300 paller dagligt til pluk og forsendelse i løbet af arbejdstimerne.

Effektiv transport af paller og større sikkerhed for medarbejderne

Rullebanerne, der følger med leverancen, sørger for effektiv transport af pallerne til og fra plukkeområdet. Opsætning og montage af shuttlesystemet, baner og styring, programmering af anlægget samt indkøring og justering af anlægget (SAT) blev udført af Zolvo. Derudover vil systemet blive CE-mærket og leveret med dokumentation.

Systemet har også den fordel, at det øger sikkerheden i lageret, da det automatiske shuttlesystem reducerer risikoen for personskader i forbindelse med manuel håndtering af tunge paller. Det er især vigtigt for Alfix A/S, som ønsker at opretholde et sikkert arbejdsmiljø for deres medarbejdere.

ØGET PRODUKTIVITET OG OVERBLIK​

Ved at investere i et automatisk shuttlelager fra Zolvo vil Alfix A/S opleve en række fordele. Det automatiske lagersystem vil øge deres produktivitet, da det frigiver tid og ressourcer, der tidligere blev brugt på manuel plukning og flytning af paller. Samtidig vil det give Alfix A/S mere kontrol og overblik over deres lagerbeholdning, så de reducerer spild og undgår overfyldte lagre.

”Det har været en rigtig god proces, for Zolvo er en seriøs samarbejdspartner, der lytter til vores behov. De er i det hele taget meget løsningsorienterede,” slutter Per B. Jensen.

Opførelse af et fuldautomatiseret palleshuttle anlæg

Vi har optaget hele vores arbejdsproces med opførelsen af et fuldautomatiseret palleshuttle anlæg. Se med her:

Andre cases

Udforsk vores andre cases og find inspiration til at optimere lager- og logistikprocesser i din virksomhed.

Hos Chr. Hansen var ønsket, at man gerne ville lave nogle arbejdspladser med ergonomien i højsædet for de operatører, der skulle pakke ingredienser sammen med tøris i kasser eller store plastpaller…

Kølevirksomheden Coldstar med hovedsæde i Vejle har i de seneste år gennemgået en stor udvikling. Som en del af denne udvikling ønskede Coldstar at automatisere dele af den udgående logistik…

PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger i Norden. Derfor er PostNord afhængige af et effektivt logistiksystem, til deres postcontainer flow igennem produktionen…

Guide til lagerautomatisering
Få vores guide til problemfri lagerautomatisering, der hjælper dig med at optimere og effektivisere din forretning. Udfyld formularen herunder og få guiden på mail.

HVAD LEDER DU EFTER?

Brug søgefunktionen nedenfor