Palleshuttle løsning | ALFIX A/S

 – Optimering af Intern Logistik For Alfix A/S

Alfix A/S er en producent af byggematerialer i konstant vækst, hvilket stiller krav til øget produktivitet, en effektiv og fleksibel håndtering samt bedre udnyttelse af plads og kapacitet. Alfix stod over for betydelige udfordringer med deres interne logistik, hvor de brugte meget tid på manuel håndtering af paller og oplevede en ineffektiv lagerstyring.

”Kort sagt havde vi verdens ringeste logistik før. Vi havde flere lokationer med paller stående, så vi brugte meget tid på den interne logistik, hvor vi kørte rundt efter varerne med truck,” fortæller Per B. Jensen, fabrikschef hos Alfix A/S.

Alfix havde et presserende behov for en logistikløsning, der kunne optimere deres lagerplads og håndtere de mange daglige ordrer mere effektivt. Ønsket hos Alfix A/S var således et lagersystem, der kan rumme en stor mængde paller og samtidig kan håndtere mange ordrer dagligt. Zolvo har præsenteret en løsning, der opfylder Alfix’ behov for et lagersystem med høj statisk kapacitet og samtidig er fleksibelt nok til at håndtere deres daglige ordrer.

Se det afsluttede projekt her og hør Alfix’ direktør, Anders B. Toft, og fabrikschef, Per B. Jensen, fortælle om samarbejdet med Zolvo:

Opnåede resultater og fordele med Palleshuttle løsning

  • Øget lagerkapacitet til 2.700 paller i et lager på 1.100m2 med en lofthøjde på 6,6 meter

  • Effektiv ind- og udlagring med 300 paller dagligt ind/ud

  • Pladsbesparende lagring med en tæthed på 2,5 paller pr. m²

  • Minimeret spild og skabt mere strømlinede arbejdsprocesser

  • Større fleksibilitet i lagerstyring

Zolvos opgave

Zolvo påtog sig opgaven med det klare formål at imødekomme Alfix’ specifikke behov inden for intern logistik. Målet var intet mindre end at optimere lagerpladsen fuldt ud samtidig med at håndtere den daglige ordrestrøm effektivt.

Med fokus på Alfix’ krav præsenterede Zolvo en innovativ løsning, der integrerede palleshuttle-teknologi og dermed ikke blot opfyldte behovet for høj statisk kapacitet, men også tilføjede en betydelig grad af fleksibilitet til lagersystemet.

Den skræddersyede tilgang sikrede en effektiv og problemfri logistik, der adresserede Alfix’ udfordringer og krav. Palleshuttle-teknologien blev implementeret som en central del af løsningen og bidrog markant til optimering af intern logistik ved hurtig og præcis håndtering af paller.

Bedre udnyttelse af lagerpladsen

Zolvo implementerede et innovativt palleshuttle-system, der ikke blot rummede imponerende 2.700 paller, men også effektivt udnyttede den tilgængelige plads på et 1.100 m² stort lager. Palleshuttle-systemet skabte en bemærkelsesværdig høj lagringsdensitet ved at udnytte den vertikale plads og dermed maksimere lagerkapaciteten.

Palleshuttle-teknologien er yderst fleksibel og tilpasset Alfix’ behov. Den tillod ikke kun effektiv indtagelse og opbevaring af paller, men gjorde det også muligt at udtage 300 paller dagligt til pluk og forsendelse i løbet af arbejdstimerne. Denne kombination af høj lagringskapacitet og daglig operationel fleksibilitet var afgørende for at imødekomme Alfix’ krav og sikrede en problemfri og effektiv logistik i deres daglige aktiviteter.

Den skræddersyede tekniske løsning blev således ikke kun en løsning for øget lagerkapacitet, men også et redskab til at optimere den daglige drift – fra lageropbevaring til pluk og forsendelse.

En guide til problemfri lagerautomatisering

Vil du vide mere om, hvordan du kan sikre en problemfri lagerautomatisering, der kan gavne din forretning? Udfyld formularen herunder og modtag vores guide på mail.

Øget effektivitet og forbedret sikkerhed

De opnåede resultaterne for Alfix A/S var markante. Ved at automatisere pluknings- og forsendelsesprocesserne frigav virksomheden tid og ressourcer, som kunne allokeres til andre væsentlige opgaver.

Det automatiske palleshuttle-system udgjorde ikke kun en effektiv løsning for øget lagerkapacitet, men det bidrog også betydeligt til forbedret sikkerhed på arbejdspladsen. Risikoen for personskader i forbindelse med manuel håndtering af paller blev markant reduceret, hvilket skabte en mere tryg og produktiv arbejdsomgivelse.

Den øgede automatisering gav Alfix ikke kun kontrol over pluknings- og forsendelsesprocesserne, men også et forbedret overblik over deres samlede lagerbeholdning. Det medvirkede til at reducere spild og undgå overfyldte lagre, hvilket resulterede i mere effektiv lagerstyring og omkostningsbesparelser.

Vigtigt komponent | samarbejde

Zolvo bringer omfattende erfaring inden for intralogistik og skræddersyede anlæg, der nøje imødekommer din virksomheds unikke processer og behov.

”Samarbejdet har været super godt. Det er meget kompetent og har stort kendskab til logistik. Og de var hurtige til at sætte sig ind i den proces og den måde, som vi håndterer paller på,” siger Per B. Jensen.

Hos Zolvo vægter vi, at kunden er med hele vejen i processen. Vi taler åbent om udfordringer og er pragmatiske omkring løsninger.

”I Zolvo taler vi åbent om udfordringer i et projekt, er ærlige omkring eventuelle problemstillinger og pragmatiske omkring problemløsningen. Vi sætter en ære i, at arbejdet bliver udført som aftalt og til tiden, uden ekstra omkostninger for vores kunder,” slutter Mads Carlsen, administrerende direktør hos Zolvo A/S.

Opførelse af et fuldautomatiseret palleshuttle anlæg

Vi har optaget hele vores arbejdsproces med opførelsen af et fuldautomatiseret palleshuttle anlæg. Se med her:

LOGISTIKLØSNINGER​

Vi leverer automatiserede løsninger til alle logistiske processer på et lager. Læs mere om vores logistikløsninger her:

Hos Zolvo designer og bygger vi specialtilpassede palleshuttle-anlæg, der gør arbejdet på lageret mere effektivt og sikkert. Vi er eksperter i at finde den optimale løsning til din virksomhed.

Skal din virksomhed stå stærkt til fremtidens efterspørgsel? Hos Zolvo designer, udvikler og monterer vi anlæg, der automatiserer den indgående logistik.

Er din virksomhed klar til at møde fremtidens efterspørgsel? Vores logistikløsninger automatiserer hele eller dele af den udgående logistik, så din virksomhed bliver mere konkurrencedygtig.

Guide til lagerautomatisering
Få vores guide til problemfri lagerautomatisering, der hjælper dig med at optimere og effektivisere din forretning. Udfyld formularen herunder og få guiden på mail.

HVAD LEDER DU EFTER?

Brug søgefunktionen nedenfor